Voeten verdienen uw aandacht

Wanneer u zich realisteert dat u in uw leven gemiddeld 4x de wereld rond loopt op uw voeten, begrijpt u dat uw voeten aandacht verdienen. U kunt te maken krijgen met likdoorns, overmatige eeltvorming of ingroeiende nagels. U kunt dit voorkomen of verhelpen door regelmatig bezoek aan de pedicure salon.

 • Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

  Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

  Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

 • Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

  Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

 • Voetlotions

  In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

 • Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

  Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

 • Loop met uw blote voeten door het zand!

  In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

  Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!